De Nalatenschapsregisseur

Margreet Scheerder

Margreet Scheerder is de Nalatenschapsregisseur. Zij neemt de regie en houdt het overzicht op alles wat er moet gebeuren. Margreet is ook uw aanspreekpunt, maar schakelt als dat nodig is de juiste specialisten in. Zij is zorgvuldig, praktisch ingesteld en doortastend. Zij is een tijdelijke steun en regelt het zo, dat u zelf de regie weer kunt overnemen.

“Het was een ongeschreven wet dat ik hulp aanbood op
het vlak waar ik goed in ben.”

“In 1985 startte ik met de opleiding tot A-verpleegkundige. Het was een jaar na het overlijden van mijn broer, die op tienjarige leeftijd verongelukte. Ik haalde mijn diploma, maar voelde dat werken als verpleegkundige niet mijn roeping was. Wel haalde ik veel voldoening uit de begeleiding van terminaal zieke mensen en situaties waarbij iemand was overleden. Ook het verzorgen van een overledene vond ik altijd een dankbare taak. Toch besloot ik te stoppen met mijn werk in het ziekenhuis. Na mijn vertrek heb ik mij, via een paar omzwervingen, gespecialiseerd in een totaal andere tak: het voeren van bedrijfsadministraties en het samenstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiften. In 2001 heb ik mijn advies- en administratiekantoor F&A Consultancy opgericht, waar ik nog steeds veel plezier aan ontleen.

De afgelopen jaren ben ik helaas vaak geconfronteerd met het overlijden van personen in mijn directe omgeving. Hierbij leek het een ongeschreven wet dat ik hulp aanbood op het vlak waar ik goed in ben; administratief en fiscaal overzicht aanbrengen en bewaken. Op die manier kon ik mijn steentje bijdragen in de vaak emotionele situaties. Dat voelde goed en zette mij aan het denken.

“Overzicht en rust heeft ons allebei veel voldoening gegeven.”

In september 2013 viel opeens het kwartje. Ik ondersteunde een cliënte, wiens echtgenoot onverwacht was overleden, met het afwikkelen van de nalatenschap. Zij had samen met haar echtgenoot een onderneming, maar zich nooit met de financiën bezig gehouden. Het proberen rust te creëren door zaken over te nemen, en langzaam toe te werken naar meer inzicht in de financiële situatie, naar stap voor stap overdragen van de verantwoordelijkheden naar de cliënte zelf, heeft ons allebei veel voldoening gegeven. Dit is de verbindende schakel die ik zocht om mijn huidige talenten te kunnen inzetten voor mensen die dat (tijdelijk) nodig hebben. Als Nalatenschapsregisseur wil ik met een team overzicht en rust brengen.”