Makelaar

Moet ik zoveel erfbelasting betalen? De WOZ-waarde lijkt me veel te hoog, en nu? Hoe maak ik bezwaar?

15De makelaar uit het team van de Nalatenschapsregisseur is Lon de Goederen.

“Bij een makelaar denken we al snel aan een man in een strak pak en een snelle auto. Lon de Goederen is het tegenovergestelde. Door haar warme manier van benaderen ontstaat er verbinding in plaats van afstand. Lon maakt makkelijk contact met iedereen en denkt niet in woningen, maar in het belang van haar klanten. Haar passie ligt echt in het makelaarsvak en dat straalt ze ook uit. Deze gedrevenheid maakt dat ik graag met haar samenwerk.”

Als u een huis erft, moet hierover erfbelasting worden betaald. De erfbelasting wordt bepaald op basis van de WOZ-waarde van de woning. Wanneer deze waarde te hoog is vastgesteld, wat niet ondenkbaar is, betalen erfgenamen substantieel meer erfbelasting dan noodzakelijk is. Tien tot dertig procent teveel belasting betalen over de geërfde woning is geen uitzondering.

Lon de Goederen kan de (her)taxatie van de woning deskundig beoordelen en bepalen of de WOZ-waarde realistisch is. Als deze te hoog is, zal zij vakkundig een bezwaarschrift indienen met een taxatierapport en een verzoek tot een hoorzitting. Wanneer de WOZ-waarde wordt verlaagd, kan dit leiden tot een enorme besparing aan erfbelasting!
De makelaar helpt u graag zo goed en snel mogelijk dergelijke situaties op te lossen!